Metingen bodemdruk met "Boerderij"

Op 22 november 2013 zijn er bij onze bietenrooier bodemdruk metingen uitgevoerd. Deze proef is op initiatief van de Boerderij georganiseerd met medewerking van Michelin, Zuidberg Tracks, Vervaet, CAH Dronten en Landbouw universiteit Wageningen.

 

De Boerderij kwam bij ons terecht omdat wij een van de weinige bedrijven zijn met zowel Michelin Ultraflex banden als rupsen voor onze bietenrooier.

 

In verband met de aanhoudende nattigheid hebben we de Ultraflex banden eraf gehaald en rijden we al een tijd met de rupsen. Omdat de metingen op één dag moesten plaatsvinden en het ombouwen van rups naar band en andersom ongeveer 2 dagen in beslag neemt, is voor de gelegenheid de rooier van loonbedrijf Louwerse uitgerust met Michelin Ultraflexbanden.

 

De bodemdruk op verschillende diepes, profielkuilen en gewichten leeg en vol zijn geregistreerd. Het is voor alle partijen belangrijk om de effecten op de bodem te weten, om zodoende de producten steeds te kunnen verbeteren om uiteindelijk de teeltopbrengsten per hectare te kunnen verhogen. 

 

De resultaten van de metingen zullen landelijk worden gepresenteerd op de bijeenkomst "Grond om te boeren" op 10 december in Lunteren.

Terug naar overzicht